Thee 
 een kopje vol cultuur

uitgelicht werk

jan 2024 - heden
Lid Raad van advies, Nederlands Letterenfonds
Het Letterenfonds is één van de zes door het Nederlandse Rijk gefinancierde cultuurfondsen. Ik hoop dat mijn adviezen een positieve waarde hebben op de hedendaagse Nederlandse je
ugdliteratuur en literatuur-educatieve activiteiten. De benoeming geldt voor een zittingstermijn van twee jaar. 

Voorlezen uit mijn boek-in-wording op basisschool de Kaleidoscoop in Utrecht. 19.1.2024.

mei 2023 - heden 
Kinderboekenschrijver, ROSE Stories 
Een talenttraject waarin ik werk aan mijn eerste kinderboek (7+). De hoofdpersoon Neva is een gevoelig meisje dat niet praat. Je herkent Neva aan haar witte oorwarmers. Die dempen harde geluiden en prikkels om haar heen. Haar favoriete dag in het jaar begint zodra de kersenbloesembomen in bloei staan. Maar dit jaar wordt anders, wanneer ze voor het eerst in haar leven een vriendschap opbouwt. Ik hoop dat mijn boek is als een deur die altijd openstaat. Toegankelijk voor iedereen, zelfs voor kinderen met taalproblemen en kinderen die snel overprikkeld zijn. 

maart 2022 - heden 
Docent, Pre-Classes en Hovo (Universiteit Leiden)
Ik geef colleges aan middelbare scholieren die alvast colleges willen volgen en aan ouderen die colleges volgen aan het Hoger Onderwijs voor Ouderen (Hovo). Tijdens mijn colleges krijgen studenten les over het culturele thema thee in de Chinese geschiedenis met een vertaalslag naar de praktijk. We reizen door de tijd via de meest invloedrijke Chinese dynastieën en hun bijdrage aan de hedendaagse theecultuur. Onderweg staan we af en toe stil om thee te proeven en smaken te ervaren die al eeuwen geleden zijn bedacht. Thee in China vindt je in allerlei lagen van de bevolking terug, zelfs in de politiek. Hoe drinkt de huidige president graag thee? Welke culturele elementen vinden we in theeceremonies?

18 maart 2022 Leerlingen leren over de culturele waarde van thee 18.3.22november 2019 - maart 2020 Theesommelier, Exclusivithee, Leiden
Organiseren van evenementen, bedenken en leiden van workshops:
- In de Voetsporen van Marco Polo
Chinese High Tea ter ere van Chinees Nieuwjaar
- Chinese theeceremonies 

november 2019
Theeschenker, Steltman Juwelier, Den Haag
in samenwerking met Paul van de Toolen en Moers, Thee & Meer...
Een unieke presentatie waarin thee, juwelen en de lancering van een nieuwe horloge van gerenommeerde merk Chopard bij elkaar kwamen. 

Presentatie van thee en juwelen bij juwelier Steltman 1.11.19 
E-mailen
Instagram