Thee 
 een kopje vol cultuur


Publicaties van Gedichten
een selectie

december 2023
Voor het theemerk
Chef's Dinner tea heb ik een gedicht geschreven wat in het goud aan de binnenkant van hun dozen is bedrukt. Het geeft een visie weer die ik deel: bij elk gerecht past een bijpassende thee. Van tea & foodpairing en van dit leuke merk zullen we nog veel meer horen. 

'De smaak van thee',  Nieuwsbrief International Tea & Coffee Academy, januari 2021

'Sonnet van chocolade', Metro Nieuws, Amsterdam: 12 september 2019 

'Vapours of rose tea', Dreamers Magazine, Canada: juli 2019

'Nat hout', dichtbundel Mijn Herinnering, Uitgeverij aquaZZ, juli 2019

'Langs lantaarnpalen', Literair tijdschrift Poesia, Amsterdam: nr. 11, juni 2019 

'Vloeibare lente', Nieuwsbrief International Tea & Coffee Academy, mei 2019

  • Regelmatig te lezen in de nieuwsbrieven van International Tea & Coffee Academy als vaste huisdichterOp Instagram kun je me volgen voor mijn nieuwste gedichten over thee. 

Al vanaf de Tang dynastie (618- 907) werden er gedichten gemaakt over thee. Het gezonde imago van thee, als een natuurlijk drankje met spirituele en stimulerende werking, is toen ontstaan. De beleving van thee stond voorop. Ook mijn gedichten ontstaan vanuit mijn persoonlijke ervaringen met thee drinken. Van moderne haiku's en spreuken tot wat langere lyrische gedichten. 

After years
showing its true color
ripe Pu Er   
~
Pu Er is een post-gefermenteerde thee, te koop in losse bladeren of gevormd tot een platte ronde cake. Deze thee staat erom bekend met de jaren zijn smaak door te ontwikkelen. 

Eerst pak ik de thee
Daarna het moment
~
Thee kan veel meer zijn dan alleen een dorstlesser. Vooral tijdens ceremonies, maar ook gewoon thuis als je voor jezelf een kopje thee zet, kunnen thee en ontspanning met de juiste mindset arm in arm gaan. 


 
E-mailen
Instagram